Smaken uit Geluwe

37 jaar Gastronomische wandeling

Secretaressedag donderdag 18 april 2024 !!!


Je secretaresse niet vergeten?

Culinaire groeten
Yves en Katrien

LUNCH

Local Lunch in ons restaurant

Lunch voor maandag 15, donderdag 18 (secretaressedag!) en vrijdag 19 april
 
Voorgerecht: Mechelse asperges – gepocheerd hoeve-eitje – mousselinesaus – gerookte zalm
Hoofdgerecht : filet van lam – jus van citroentijm – gekonfijte prei – courgette – crème van bintjes met graanmosterdsausje
Mokka met zoetigheden

Prijs : € 45,00 inbegrepen 1 glas witte en 1 glas rode wijn

Smaken uit Geluwe !

Menu tot 15 mei 2024


Smaken uit Geluwe

Aperitief van het huis

small appetizers
  



Groene asperges 

gebakken ganzenlever – Flandrienkaas Grand Cru - lamsoor




Zeeduivel***

jonge tuinboontjes – morilles – jus van Vin Jaune 




Pluma Iberico

doperwt – jonge wortel – roscoff ui – natuurlijke jus met ras el hanout 




“Sweet memories” 

Aardbeien uit Geluwe – rabarber – yoghurt – yuzu  – clafoutis van aardbeien

(supplement glas zoete dessertwijn + € 8,00)

Mokka  of thee                                                                                                                           huisgemaakte zoetigheden.  
                                                                                                 
Prijs : € 125,00 all in : aperitief – passende wijnen (tot en met het hoofdgerecht) – mineraal water – koffie – dienst – BTW.
Prijs : € 105,00 all in : menu met één voorgerecht namelijk met de zeeduivel***
Wijzigingen aan het menu kan mits een supplement.
Indien u kiest voor een glas Champagne of een samengesteld aperitief (vb. Gin Tonic) is er een supplement van € 3,00.
                                                         
Menu serveren we per tafel.

TRAITEUR

Onze traiteurslijst :


Genieten bij u thuis, tafelen met onze menu's of "à la carte"

Restaurant 'Oud Stadhuis' bij U thuis 
 
Wat bieden wij u ?
• een ruime keuze aan gerechten
• gemakkelijk op te warmen gerechten zonder kwaliteitsverlies
• alle gerechten zijn voorzien van de nodige tekst en uitleg
• een suggestie voor begeleidende wijnen
• hoofdgerechten zijn vergezeld van aangepaste garnituren en aardappelbereidingen
• koude voorgerechten schikken wij op onze borden zodat u thuis het beste resultaat bekomt
Menu's
Heel het jaar thuis genieten, Ons Take-Away
We stellen u graag ons afhaalmenu voor!
- Enkele aperohapjes voor bij het aperitief (1 koud – 1 warm hapje)
- Cassoulet van Mechelse asperges «à la flamande » - zeebaars – beurre blanc
- Lamsfilet onder kruidenkorst – jus van citroentijm – enkele garnituren van bij ons – gratin dauphinois
- Ons nagerecht op z’n “Paasbest” framboos – biscuit – creumeux vanille – rice poppers
58,00
Take Away Kids
Grootmoeders vol-au-vent - polderpuree
Chocomousse van de Chef !
21,00
Aperitiefhapjes koud
Glaasje marmelade tomaat – gelee van basilicum – crème Iberico - cavaillon
3,00
Praline van ganzenlever en ganache – crème van kweepeer
3,00
Blini van Schotse zalm – isignyroom - haringkaviaar
3,00
Gemarineerde St-Jacobsvrucht – crème van avocado – komkommer – limoen
3,00
Aperitiefhapjes warm
Opgevulde polderaardappel – grijze garnaal – hoeveboter
3,00
Gebakken nobashigarnaal – paprika – currysausje met kokos
3,00
Ragout van kalfszwezerik met boschampignons – krokante prei
3,00
Gegrilde zeeduivelnoot – bladspinazie – graanmosterdsausje
3,00
Koude voorgerechten
Onze terrine van verse ganzenlever “foie d’oie home made” – crème van kweepeer - briochetoast
26,00
Gebrande Schotse zalm “Gravad Lax Style” – kruidentoast – zure room – haringkaviaar
19,00
Warme voorgerechten
Sint-Jacobsnootjes - gekarameliseerd witloof – sausje Sint-Bernardus Tripple
23,00
Half kreeftje in de oven – fijne groentjes – citroentijmsausje - mergpompoen
29,00
Ragout van Noordzeevis – winterprei – Zeeuwse mosseltjes – garnaal – witte wijnsaus
21,00
Hoofdgerechten
“Ons Lekker Werviks Streekgerecht” : Kalfszwezerik klaargemaakt in hooi en tabaksblad – artisjok – crème van Gilwes bintje – krokantje Flandrienkaas – kalfsjus
29,00
Gebakken filet van hoeve-parelhoen “Fine Champagne” – enkele garnituren van bij ons – amandelkroketjes
24,00
Kabeljauwrugstuk in de oven gebraden – dugléré – mousseline van polderaardappel
28,00
Varkenshaasje onder kruidenkorst “cross&blackwell” – wintergarnituur – krieltjes met rozemarijn
24,00
Specialiteit : Bouillabaisse “Oud Stadhuis” 5 soorten vis volgens marktaanbod – toast – aïolie – wilde rijst
29,00
Lamsribstuk onder korst van tuinkruiden – groentenkrans – z’n natuurlijke jus met rozemarijn – gratin dauphinois
26,00
Nagerechten
Fantasie van chocolade – rode vruchten – coulis van framboos – pistache
11,00
Crème brulé Grootmoeders wijze – soepje rode vruchten – vanille-ijs
10,00
Appelpluk uit Geluwe “tarte tatin” – Calvadosroom – vanille-ijs
10,00
Amandel – gepocheerde kweepeer – framboos – sabayon van mascarpone
11,00
Boetiek
Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule Prijs per fles
31,00
Picon van over de Schreve, een recept van de Boma! 1/2 liter
14,00
verfijnde wijnbox
39,00
luxury wijnbox
75,00
Kleine flesjes Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule
21,00
Spumante: Patrizi Suagna Spumante extra dry
13,00
Witte wijn: Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
12,00
Witte wijn: Château Les Combes Bordeaux Sémillon 2018
21,00
Rode wijn: Antalé Barbera d’Asti 2020
14,00
Rode wijn: Collosorbo Rosso di Montalcino 2021
23,00

Vrijdagavond: onze Brasserie

 •  Picon van over de schreve met enkele apero snackxxx van de Chef
 •  Kraaibiefstuk onglet – gekonfijte sjalot – Bordelaise saus – handgesneden Oud Stadhuis frietjes – kruidenslaatje
 •  Crème brulé op grootmoeders wijze of Irish Coffee

€ 60,00 inbegrepen : Picon, 2 x rode wijn, mineraal water
Dus zeker een reden om langs te komen !

Maandagavond: bistro-avond !

Ook tijdens de komende maanden gaan we verder met onze formule “maandagavond Bistro-avond”

In april : bouillabaisse, toast, aïolie, wilde rijst, € 35,00
In mei : côte à l’os - verse frietjes - salade mixed - échte béarnaise € 35,00
 

Boetiek

Trakteer met een origineel geschenk

Onze “Picon van over de Schreve”

NIEUW !!! “Picon van over de Schreve”
Recept van onze Bomma ½ liter € 14,00.

Ook Champagne, Cava en passende wijnen te verkrijgen !

Wijnpakket Luxury

1x Champagne Oud Stadhuis Philippe Rouyer (eigen Capsule)
1x Château Les Combes Bordeaux  Sémillon 2018
1x Collosorbo Rosso di Montalcino 2018
Prijs pakket 75.00 €

Wijnpakket verfijnd

1x Patrizi Suagna Spumante extra dry
1x Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
1x Antalé Barbera d’Asti 2020
Prijs per pakket 39.00 €

Cadeaucheque

Trakteer uw vrienden, familie of zakenrelaties met een origineel geschenk.
Het bedrag dat u aan de geschenkbon wenst te besteden kan u uiteraard zelf bepalen.
U ziet keuze naar ieders beurs. Wij geven u graag bijkomende inlichtingen.

Onze Champagne

Champagne Oud Stadhuis “Philippe Rouyer” met eigen capsule. De Capsules zijn enkel te verkrijgen op fles in ons restaurant.
Meeneemprijs: €31,00
Kleine flesjes Champagne: € 21,00