Smaken uit Geluwe

37 jaar Gastronomische wandeling

Weldra Moederdag 12 mei.


In ons restaurant of liever Take Away?

Culinaire groeten
Yves en Katrien

LUNCH

Local Lunch in ons restaurant

Onze lunch voor maandag 29 april, donderdag 2 en vrijdag 3 mei
 
Voorgerecht: Heilbotfilet gebakken – asperges – lamsoor – blanke botersaus
Hoofdgerecht: ”Brasvar varkenshaasje” – cross&blackwell – blini broccoli – jonge wortel – courgette
Mokka met zoetigheden

Prijs : € 45,00 inbegrepen 1 glas witte en 1 glas rode wijn

Smaken uit Geluwe !

Menu tot 15 mei 2024


Smaken uit Geluwe

Aperitief van het huis

small appetizers
  



Groene asperges 

gebakken ganzenlever – Flandrienkaas Grand Cru - lamsoor




Zeeduivel***

jonge tuinboontjes – morilles – jus van Vin Jaune 




Pluma Iberico

doperwt – jonge wortel – roscoff ui – natuurlijke jus met ras el hanout 




“Sweet memories” 

Aardbeien uit Geluwe – rabarber – yoghurt – yuzu  – clafoutis van aardbeien

(supplement glas zoete dessertwijn + € 8,00)

Mokka  of thee                                                                                                                           huisgemaakte zoetigheden.  
                                                                                                 
Prijs : € 125,00 all in : aperitief – passende wijnen (tot en met het hoofdgerecht) – mineraal water – koffie – dienst – BTW.
Prijs : € 105,00 all in : menu met één voorgerecht namelijk met de zeeduivel***
Wijzigingen aan het menu kan mits een supplement.
Indien u kiest voor een glas Champagne of een samengesteld aperitief (vb. Gin Tonic) is er een supplement van € 3,00.
                                                         
Menu serveren we per tafel.

TRAITEUR

Onze traiteurslijst :


Genieten bij u thuis, tafelen met onze menu's of "à la carte"

Restaurant 'Oud Stadhuis' bij U thuis 
 
Wat bieden wij u ?
• een ruime keuze aan gerechten
• gemakkelijk op te warmen gerechten zonder kwaliteitsverlies
• alle gerechten zijn voorzien van de nodige tekst en uitleg
• een suggestie voor begeleidende wijnen
• hoofdgerechten zijn vergezeld van aangepaste garnituren en aardappelbereidingen
• koude voorgerechten schikken wij op onze borden zodat u thuis het beste resultaat bekomt
Menu's
Heel het jaar thuis genieten, Ons Take-Away SUGGESTIEMENU
ook voor weekend van MOEDERDAG!
- enkele smaakmakertjes voor bij het aperitief:
1 koud hapje en 1 warm hapje
- voorgerecht: half kreeftje in de oven – slierten mergpompoen – groene asperges – bouillon van schaaldieren
- hoofdgerecht: filet van Mechelse Koekoek – jus van Vin Jaune – Parijse champignons – Mechelse asperges – gratin van krieltjes
- nagerecht: “de zoete zonde: a sweet taste of Sping” – aardbeien uit Geluwe – crèmeux witte chocolade - bergamot
58,00
Take Away Kids
Grootmoeders vol-au-vent - polderpuree
Chocomousse van de Chef !
21,00
Aperitiefhapjes koud
blini – truffelroom – Parma cavaillon
3,00
milkshake jonge erwtjes – geitekaas – gerookte eendenborst
3,00
bouillon van soja – garnaal – tomaat
3,00
vitello tonnato “new style”
3,00
gerookte paling – verse kaas – aardappel – Granny Smith
3,00
gemarineerd oester – komkommer – zure room
4,00
gebakken witte pens – Sint-Jakobsmossel - tuinkruidensausje
3,00
Aperitiefhapjes warm
duizendblad kalfszwezerik en zwartpootkip - boschampignons
3,00
aardappelmeus – grijze garnaal – nootjesboter
3,00
ragout nobashigarnaal – paprika - saffraansausje
3,00
gegratineerde oester “Fine Champagne”
4,00
Koude voorgerechten
terrine ganzenlever “Home Made” – crème Flandrienkaas – groene asperges - briochetoast
26,00
tartaar Schotse zalm – gepekelde groentjes – vinaigrette rabarber – kruidentoast
19,00
lenteslaatje kreeft – Mechelse asperges – gekonfijte tomaat – kruidenvinaigrette
23,00
rundscarpaccio – rucola – Parmezaan – ganzenleverkrullen – truffelvinaigrette
21,00
Warme voorgerechten
op vel gebakken kabeljauwhaasje – pot-au-feu lentegroentjes – Noilly Pratsausje
23,00
half kreeftje in de oven – slierten van mergpompoen – groene asperges – bouillon van schaaldieren met een parfum van citroengras
28,00
ons visschoteltje “Oud Stadhuis” – nantuasausje – verse dragon
22,00
gebakken St.-Jacobsnootjes – krokante groentjes – sausje Sint-Bernardus Tripple
23,00
in hoeveboter gebakken zeeduivelnootjes – jonge spinazie – duglérèsausje
24,00
nobashigarnaal op Thaïse wijze – groene asperges
20,00
Hoofdgerechten
lamskroontje onder peterseliekorst – lente-groentjes – jus van citroentijm – gratin dauphinois
26,00
filet van Franse Hoeveparelhoen “à l’estragon” – enkele garnituren van bij ons – amandelbolletjes aardappel
24,00
dunne lende van kalf – ragout van lentegroentjes – z’n natuurlijke jus met oude Port – krieltjes met rozemarijn
25,00
specialiteit : Bouillabaisse “Oud Stadhuis” 5 soorten vis volgens marktaanbod – toast – aïolie – wilde rijst
29,00
navarin van Noordzeevis – blanke botersaus – jonge erwtjes – prei – asperges – peterseliekrieltjes
28,00
“Ons Lekker Werviks Streekgerecht” : Kalfszwezerik klaargemaakt : hooi - tabaksblad – artisjok – crème Gilwes bintje – krokantje Flandrienkaas – kalfsjus
29,00
Nagerechten
Ijslametje of lenteboek (vanaf 4 pers.) – verse aardbeien – coulis framboos (vooraf te bestellen) p.p.
10,00
fantasie van chocolade – aardbeien uit Geluwe - rabarber
11,00
crème brulé Grootmoeders wijze – soepje rode vruchten – sorbet van aardbei
10,00
fijn appeltaartje – Engelse room – kaneel – vanille-ijs
10,00
appelpluk Geluwe – witte chocolade – karamel – koude sabayon parfum Calvados
11,00
Boetiek
Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule Prijs per fles
31,00
Picon van over de Schreve, een recept van de Boma! 1/2 liter
14,00
verfijnde wijnbox
39,00
luxury wijnbox
75,00
Kleine flesjes Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule
21,00
Spumante: Patrizi Suagna Spumante extra dry
13,00
Witte wijn: Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
12,00
Witte wijn: Château Les Combes Bordeaux Sémillon 2018
21,00
Rode wijn: Antalé Barbera d’Asti 2020
14,00
Rode wijn: Collosorbo Rosso di Montalcino 2021
23,00

Vrijdagavond: onze Brasserie

 •  Picon van over de schreve met enkele apero snackxxx van de Chef
 •  Kraaibiefstuk onglet – gekonfijte sjalot – Bordelaise saus – handgesneden Oud Stadhuis frietjes – kruidenslaatje
 •  Crème brulé op grootmoeders wijze of Irish Coffee

€ 60,00 inbegrepen : Picon, 2 x rode wijn, mineraal water
Dus zeker een reden om langs te komen !

Maandagavond: bistro-avond !

Ook tijdens de komende maanden gaan we verder met onze formule “maandagavond Bistro-avond”

In april : bouillabaisse, toast, aïolie, wilde rijst, € 35,00
In mei : côte à l’os - verse frietjes - salade mixed - échte béarnaise € 35,00
 

Boetiek

Trakteer met een origineel geschenk

Onze “Picon van over de Schreve”

NIEUW !!! “Picon van over de Schreve”
Recept van onze Bomma ½ liter € 14,00.

Ook Champagne, Cava en passende wijnen te verkrijgen !

Wijnpakket Luxury

1x Champagne Oud Stadhuis Philippe Rouyer (eigen Capsule)
1x Château Les Combes Bordeaux  Sémillon 2018
1x Collosorbo Rosso di Montalcino 2018
Prijs pakket 75.00 €

Wijnpakket verfijnd

1x Patrizi Suagna Spumante extra dry
1x Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
1x Antalé Barbera d’Asti 2020
Prijs per pakket 39.00 €

Cadeaucheque

Trakteer uw vrienden, familie of zakenrelaties met een origineel geschenk.
Het bedrag dat u aan de geschenkbon wenst te besteden kan u uiteraard zelf bepalen.
U ziet keuze naar ieders beurs. Wij geven u graag bijkomende inlichtingen.

Onze Champagne

Champagne Oud Stadhuis “Philippe Rouyer” met eigen capsule. De Capsules zijn enkel te verkrijgen op fles in ons restaurant.
Meeneemprijs: €31,00
Kleine flesjes Champagne: € 21,00