Smaken uit Geluwe

37 jaar Gastronomische wandeling

LUNCH

Local Lunch in ons restaurant

Lunch voor maandag 25, donderdag 28 en vrijdag 29 maart

Voorgerecht : Mechelse asperges – Schotse zalm – sabayon van wit bier – olie van daslook
Hoofdgerecht : Eendenborst gegrild – Parijse champignons – spitskool – aardappelmousseline – jus van blauwe bessen met sauvignon azijn
Mokka met zoetigheden

Prijs : € 45,00 inbegrepen 1 glas witte en 1 glas rode wijn

Smaken uit Geluwe !

Menu tot 15 april 2024


Smaken uit Geluwe

Aperitief van het huis

small appetizers
  



Hoppescheuten uit Poperinge

sot l’y laisse – eitje – daslook – jus van blond bier




Tongschar à l’Ostendaise*

geplette polderaardappel – groene asperges – kokkels – jus Ostendaise




Lamsribstuk

rosé gebakken – lamsjus – aardappelterrine – zoetzuur lente-rolletje – witte asperges




“Sweet memories”  

(supplement glas zoete dessertwijn + € 8,00) 

Pinda – chocolade – karamel – fleur de sel


Mokka  of thee                                                                                                                           huisgemaakte zoetigheden.
                                                                                                   
Prijs : € 125,00 all in : aperitief – passende wijnen (tot en met het hoofdgerecht) – mineraal water – koffie – dienst – BTW.
Prijs : € 105,00 all in : menu met één voorgerecht namelijk met de tongschar***

Wijzigingen aan het menu kan mits een supplement.
Indien u kiest voor een glas Champagne of een samengesteld aperitief (vb. Gin Tonic) is er een supplement van € 3,00.                                                                

Menu serveren we per tafel.

TRAITEUR

Onze traiteurslijst :


Genieten bij u thuis, tafelen met onze menu's of "à la carte"

Restaurant 'Oud Stadhuis' bij U thuis 
 
Wat bieden wij u ?
• een ruime keuze aan gerechten
• gemakkelijk op te warmen gerechten zonder kwaliteitsverlies
• alle gerechten zijn voorzien van de nodige tekst en uitleg
• een suggestie voor begeleidende wijnen
• hoofdgerechten zijn vergezeld van aangepaste garnituren en aardappelbereidingen
• koude voorgerechten schikken wij op onze borden zodat u thuis het beste resultaat bekomt
Menu's
Heel het jaar thuis genieten, Ons Take-Away PAASMENU !
Voor het weekend van Pasen stellen wij u graag ons afhaal Paasmenu voor!
- Enkele aperohapjes voor bij het aperitief (1 koud – 1 warm hapje)
- Cassoulet van Mechelse asperges «à la flamande » - zeebaars – beurre blanc
- Lamsfilet onder kruidenkorst – jus van citroentijm – enkele garnituren van bij ons – gratin dauphinois
- Ons nagerecht op z’n “Paasbest” framboos – biscuit – creumeux vanille – rice poppers
58,00
Take Away Kids
Grootmoeders vol-au-vent - polderpuree
Chocomousse van de Chef !
21,00
Aperitiefhapjes koud
Glaasje marmelade tomaat – gelee van basilicum – crème Iberico - cavaillon
3,00
Praline van ganzenlever en ganache – crème van kweepeer
3,00
Blini van Schotse zalm – isignyroom - haringkaviaar
3,00
Gemarineerde St-Jacobsvrucht – crème van avocado – komkommer – limoen
3,00
Aperitiefhapjes warm
Opgevulde polderaardappel – grijze garnaal – hoeveboter
3,00
Gebakken nobashigarnaal – paprika – currysausje met kokos
3,00
Ragout van kalfszwezerik met boschampignons – krokante prei
3,00
Gegrilde zeeduivelnoot – bladspinazie – graanmosterdsausje
3,00
Koude voorgerechten
Onze terrine van verse ganzenlever “foie d’oie home made” – crème van kweepeer - briochetoast
26,00
Gebrande Schotse zalm “Gravad Lax Style” – kruidentoast – zure room – haringkaviaar
19,00
Warme voorgerechten
Sint-Jacobsnootjes - gekarameliseerd witloof – sausje Sint-Bernardus Tripple
23,00
Half kreeftje in de oven – fijne groentjes – citroentijmsausje - mergpompoen
29,00
Ragout van Noordzeevis – winterprei – Zeeuwse mosseltjes – garnaal – witte wijnsaus
21,00
Hoofdgerechten
“Ons Lekker Werviks Streekgerecht” : Kalfszwezerik klaargemaakt in hooi en tabaksblad – artisjok – crème van Gilwes bintje – krokantje Flandrienkaas – kalfsjus
29,00
Gebakken filet van hoeve-parelhoen “Fine Champagne” – enkele garnituren van bij ons – amandelkroketjes
24,00
Kabeljauwrugstuk in de oven gebraden – dugléré – mousseline van polderaardappel
28,00
Varkenshaasje onder kruidenkorst “cross&blackwell” – wintergarnituur – krieltjes met rozemarijn
24,00
Specialiteit : Bouillabaisse “Oud Stadhuis” 5 soorten vis volgens marktaanbod – toast – aïolie – wilde rijst
29,00
Lamsribstuk onder korst van tuinkruiden – groentenkrans – z’n natuurlijke jus met rozemarijn – gratin dauphinois
26,00
Nagerechten
Fantasie van chocolade – rode vruchten – coulis van framboos – pistache
11,00
Crème brulé Grootmoeders wijze – soepje rode vruchten – vanille-ijs
10,00
Appelpluk uit Geluwe “tarte tatin” – Calvadosroom – vanille-ijs
10,00
Amandel – gepocheerde kweepeer – framboos – sabayon van mascarpone
11,00
Boetiek
Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule Prijs per fles
31,00
Picon van over de Schreve, een recept van de Boma! 1/2 liter
14,00
verfijnde wijnbox
39,00
luxury wijnbox
75,00
Kleine flesjes Champagne 'Oud Stadhuis' Philippe Rouyer met onze eigen capsule
21,00
Spumante: Patrizi Suagna Spumante extra dry
13,00
Witte wijn: Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
12,00
Witte wijn: Château Les Combes Bordeaux Sémillon 2018
21,00
Rode wijn: Antalé Barbera d’Asti 2020
14,00
Rode wijn: Collosorbo Rosso di Montalcino 2021
23,00

Vrijdagavond: onze Brasserie

 •  Picon van over de schreve met enkele apero snackxxx van de Chef
 •  Kraaibiefstuk onglet – gekonfijte sjalot – Bordelaise saus – handgesneden Oud Stadhuis frietjes – kruidenslaatje
 •  Crème brulé op grootmoeders wijze of Irish Coffee

€ 60,00 inbegrepen : Picon, 2 x rode wijn, mineraal water
Dus zeker een reden om langs te komen !

Maandagavond: bistro-avond !

Ook tijdens de komende maanden gaan we verder met onze formule “maandagavond Bistro-avond”

In maart : côte à l’os - verse frietjes - salade mixed - échte béarnaise € 35,00
In april : bouillabaisse, toast, aïolie, wilde rijst, € 35,00

Boetiek

Trakteer met een origineel geschenk

Onze “Picon van over de Schreve”

NIEUW !!! “Picon van over de Schreve”
Recept van onze Bomma ½ liter € 14,00.

Ook Champagne, Cava en passende wijnen te verkrijgen !

Wijnpakket Luxury

1x Champagne Oud Stadhuis Philippe Rouyer (eigen Capsule)
1x Château Les Combes Bordeaux  Sémillon 2018
1x Collosorbo Rosso di Montalcino 2018
Prijs pakket 75.00 €

Wijnpakket verfijnd

1x Patrizi Suagna Spumante extra dry
1x Domaine Les Hauts Lalande Cité de Carcasonne IGP blanc 2022
1x Antalé Barbera d’Asti 2020
Prijs per pakket 39.00 €

Cadeaucheque

Trakteer uw vrienden, familie of zakenrelaties met een origineel geschenk.
Het bedrag dat u aan de geschenkbon wenst te besteden kan u uiteraard zelf bepalen.
U ziet keuze naar ieders beurs. Wij geven u graag bijkomende inlichtingen.

Onze Champagne

Champagne Oud Stadhuis “Philippe Rouyer” met eigen capsule. De Capsules zijn enkel te verkrijgen op fles in ons restaurant.
Meeneemprijs: €31,00
Kleine flesjes Champagne: € 21,00